SI TË PËRSHPEJTOJMË RIMËKËMBJEN EKONOMIKE

John Kenneth Galbraith me plot ironi thotë “parashikimet ekonomike kanë vetën një qëllim, të rrisin respektin e shoqërisë për astrologjinë”. Në një periudhë të trazuar pandemie,  ekziston  një marrëdhënie komplekse midis: jetëgjatësisë së virusit, efektivitetit të kontrollit të  tij, politikave mbështetëse  ekonomike, dhe sjelljes së sektorit privat. Në kushtet e një pasigurie ekstreme dhe komplekse, [...]

2020-04-22T20:42:56+02:0022/04/2020|

KUJTESE PËR DORËZIMIN E DEKLARATËS INDIVIDUALE VJETORE TË TË ARDHURAVE 2019

IKM ju rikujton datën për datën 30 Prill 2020 si afatin e fundit ligjor për dorëzimin e Deklaratës Individuale Vjetore të të Ardhurave për vitin 2019. Të gjithë individët, qofshin këta shtetas shqiptarë ose të huaj, të ardhurat totale bruto  të të cilëve gjatë vitit 2019, arrijnë ose tejkalojnë shumën prej 2,000,000 lekësh (rreth 16,000 [...]

2020-04-10T15:57:57+02:0010/04/2020|

ULINI SHPATAT NDAJ BIZNESIT, KA VETËM NJË RRUGËDALJE: TA NDIHMONI ATË

Sot ka vetëm një moto e cila po drejton vendimmarrjet e gjithë qeverive në botë, “Motorët e ekonomisë duhet të rrinë të ndezur” "Go big, act fast, keep the light on”  ofroni mbështetje të mjaftueshme për biznesin dhe veproni shpejt, këto janë recetat bazë për të mbajtur gjallë ekonominë. Ndërkohë që, lufta me virusin do [...]

2020-04-10T15:51:37+02:0010/04/2020|
Go to Top