About IKM

This author has not yet filled in any details.
So far IKM has created 53 blog entries.

PROVIMET E AFTËSIVE PROFESIONALE PËR KONTABILIST TË MIRATUAR – REGJISTRIMI

Bordi i Mbikëqyrjes Publike ka shpallur hapjen e regjistrimeve për Provimet e Aftësive Profesionale për Kontabilist të Miratuar. Për Kandidatët për Kontabilistë të Miratuar të cilët do të regjistrohen për Provimet e Aftësive Profesionale për sezonin e ri, përveç anëtarësimit në një Organizatë Profesionale të Kontabilistëve të Miratuar të njohur nga BMP (Organizatat e njohura [...]

2020-11-13T12:02:18+01:0013/11/2020|

NJOFTIM: APLIKIM PËR KANDIDATURA SI ANËTAR TË KPAP

IKM njofton të gjithë anëtarët e vetë se: Nëpërmjet Shkresës Nr. 611, datë 30.10.2020 të dërguar nga BMP mbështetur ne Nenin 17 te Ligjit Nr. 10091, date 05.03.2009 "Për auditimin ligjor, organizimin e profesionit të Audituesit Ligjor dhe të Kontabilistit të Miratuar" i ndryshuar, për të realizuar testimet, ne kuadrin e Provimit Përfundimtar të Aftësive [...]

2020-11-03T11:50:27+01:0003/11/2020|

ROLI I BMP – RAPORTI I KOMISIONIT EUROPIAN PËR SHQIPËRINË

Komisioni Europian ka publikuar Raportin për Shqipërinë për 2020 që shoqëron Komunikimet e Komisionit të Parlamentit Europian, Këshillit, Komitetit Europian Ekonomik & Social dhe Komitetit Rajonal për Politikat e zgjerimit te BE. Komisioni ka vazhduar të monitorojë zhvillimet në tërësi në Shqipëri, ku vendi ka vazhduar të zbatojë reformat në lidhje me axhendën e BE. [...]

2020-10-15T13:30:02+02:0015/10/2020|

20 VITE IKM

Të nderuar anëtarë të IKM, Të dashur miq, kolegë, KM apo Kandidat për KM, Sot, në përvjetorin e 20 te IKM, doja t’ju drejtohesha me një përshëndetje. Do të dëshiroja që këtë përshëndetje ta bëja në një aktivitet ku të ishit të pranishëm të gjithë, për të festuar këtë datë të rëndësishme. Por kushtet e [...]

2020-05-10T14:56:14+02:0010/05/2020|

PUNËSIM ME “LUGË” APO RRITJE E PRODUKTIVITETIT!

Milton Freidman në vitin 1960 në një nga udhëtimet e tij në Azi vendosi të vizitonte një kantier ndërtimi. I çuditur nga fakti që në kantier pa njerëz me lopata që lëvizin dheun, dhe jo makineri (ekskavatorë) pyeti: Përse nuk përdorni makineri? Përfaqësuesi i qeverisë që e shoqëronte i përgjigjet - “Nuk e kuptoni?  Është [...]

2020-05-02T14:31:45+02:0002/05/2020|

SI TË PËRSHPEJTOJMË RIMËKËMBJEN EKONOMIKE

John Kenneth Galbraith me plot ironi thotë “parashikimet ekonomike kanë vetën një qëllim, të rrisin respektin e shoqërisë për astrologjinë”. Në një periudhë të trazuar pandemie,  ekziston  një marrëdhënie komplekse midis: jetëgjatësisë së virusit, efektivitetit të kontrollit të  tij, politikave mbështetëse  ekonomike, dhe sjelljes së sektorit privat. Në kushtet e një pasigurie ekstreme dhe komplekse, [...]

2020-04-22T20:42:56+02:0022/04/2020|

KUJTESE PËR DORËZIMIN E DEKLARATËS INDIVIDUALE VJETORE TË TË ARDHURAVE 2019

IKM ju rikujton datën për datën 30 Prill 2020 si afatin e fundit ligjor për dorëzimin e Deklaratës Individuale Vjetore të të Ardhurave për vitin 2019. Të gjithë individët, qofshin këta shtetas shqiptarë ose të huaj, të ardhurat totale bruto  të të cilëve gjatë vitit 2019, arrijnë ose tejkalojnë shumën prej 2,000,000 lekësh (rreth 16,000 [...]

2020-04-10T15:57:57+02:0010/04/2020|

ULINI SHPATAT NDAJ BIZNESIT, KA VETËM NJË RRUGËDALJE: TA NDIHMONI ATË

Sot ka vetëm një moto e cila po drejton vendimmarrjet e gjithë qeverive në botë, “Motorët e ekonomisë duhet të rrinë të ndezur” "Go big, act fast, keep the light on”  ofroni mbështetje të mjaftueshme për biznesin dhe veproni shpejt, këto janë recetat bazë për të mbajtur gjallë ekonominë. Ndërkohë që, lufta me virusin do [...]

2020-04-10T15:51:37+02:0010/04/2020|

NJOFTIM PËR ANËTARËT

Të nderuar kolegë Uroj para së gjithash që ju dhe familjarët tuaj të jeni mirë me shëndet. Shqipëria, ashtu si shumë vende anembanë botës, po kalon aktualisht një periudhë sa të veshtirë aq edhe të pazakontë, për shkak të pandemisë botërore të COVID-19. E tillë është ajo për të gjithë, njërëzit, qeveritarët, bizneset.  Kjo epidemi [...]

2020-04-06T21:01:13+02:0031/03/2020|
Go to Top