Sezoni i Provimeve Përfundimtare të Aftësive Profesionale për Kontabilist të Miratuar – 2021

IKM njofton të gjithë kandidatët e interesuar për marrjen e titujve Auditues Ligjor dhe Kontabilist i Miratuar për hapjen e sezonit të Provimeve Përfundimtare të Aftësive Profesionale për vitin 2021.  Kalendarin e Provimeve mund ta shkarkoni më poshtë: KALENDARI   Si pjesë e kërkesave për të marrë pjesë në Provimeve Përfundimtare të Aftësive [...]

2021-01-21T11:29:48+01:0021/01/2021|

MBLEDHJA E ASAMBLESË SË PËRGJITHSHME

Në datë 28 Dhjetor 2020, ora 17:00 do të zhvillohet Asambleja e Përgjithshme e Anëtarëve të Institutit të Kontabilisteve te Miratuar. Për shkak të kushteve aktuale mbledhja do të zhvillohet nëpërmjet aplikacionit Zoom Meeting. Në mbledhjen e Asamblesë së Pergjithshme do të marrin pjesë ata anëtarë të cilët janë zgjedhur si Përfaqësues në mbledhjet e [...]

2020-12-24T12:17:30+01:0024/12/2020|

Kalendari & Programi i Provimeve për Kontabilist të Miratuar

Njoftohen të gjithë kandidatët e interesuar për marrjen e titujve Auditues Ligjor dhe Kontabilist i Miratuar në sezonin e vitit 2020, për Kalendarin e Provimeve si dhe Programin e Provimeve. Kalendarin e Provimeve mund ta shkarkoni më poshtë. Kalendari i Provimeve   Kalendarin e Provimeve mund ta shkarkoni më poshtë. Programi i Provimeve

2020-11-23T13:49:02+01:0023/11/2020|

ROLI I BMP – RAPORTI I KOMISIONIT EUROPIAN PËR SHQIPËRINË

Komisioni Europian ka publikuar Raportin për Shqipërinë për 2020 që shoqëron Komunikimet e Komisionit të Parlamentit Europian, Këshillit, Komitetit Europian Ekonomik & Social dhe Komitetit Rajonal për Politikat e zgjerimit te BE. Komisioni ka vazhduar të monitorojë zhvillimet në tërësi në Shqipëri, ku vendi ka vazhduar të zbatojë reformat në lidhje me axhendën e BE. [...]

2020-10-15T13:30:02+02:0015/10/2020|

PUNËSIM ME “LUGË” APO RRITJE E PRODUKTIVITETIT!

Milton Freidman në vitin 1960 në një nga udhëtimet e tij në Azi vendosi të vizitonte një kantier ndërtimi. I çuditur nga fakti që në kantier pa njerëz me lopata që lëvizin dheun, dhe jo makineri (ekskavatorë) pyeti: Përse nuk përdorni makineri? Përfaqësuesi i qeverisë që e shoqëronte i përgjigjet - “Nuk e kuptoni?  Është [...]

2020-05-02T14:31:45+02:0002/05/2020|

SI TË PËRSHPEJTOJMË RIMËKËMBJEN EKONOMIKE

John Kenneth Galbraith me plot ironi thotë “parashikimet ekonomike kanë vetën një qëllim, të rrisin respektin e shoqërisë për astrologjinë”. Në një periudhë të trazuar pandemie,  ekziston  një marrëdhënie komplekse midis: jetëgjatësisë së virusit, efektivitetit të kontrollit të  tij, politikave mbështetëse  ekonomike, dhe sjelljes së sektorit privat. Në kushtet e një pasigurie ekstreme dhe komplekse, [...]

2020-04-22T20:42:56+02:0022/04/2020|

KUJTESE PËR DORËZIMIN E DEKLARATËS INDIVIDUALE VJETORE TË TË ARDHURAVE 2019

IKM ju rikujton datën për datën 30 Prill 2020 si afatin e fundit ligjor për dorëzimin e Deklaratës Individuale Vjetore të të Ardhurave për vitin 2019. Të gjithë individët, qofshin këta shtetas shqiptarë ose të huaj, të ardhurat totale bruto  të të cilëve gjatë vitit 2019, arrijnë ose tejkalojnë shumën prej 2,000,000 lekësh (rreth 16,000 [...]

2020-04-10T15:57:57+02:0010/04/2020|

ULINI SHPATAT NDAJ BIZNESIT, KA VETËM NJË RRUGËDALJE: TA NDIHMONI ATË

Sot ka vetëm një moto e cila po drejton vendimmarrjet e gjithë qeverive në botë, “Motorët e ekonomisë duhet të rrinë të ndezur” "Go big, act fast, keep the light on”  ofroni mbështetje të mjaftueshme për biznesin dhe veproni shpejt, këto janë recetat bazë për të mbajtur gjallë ekonominë. Ndërkohë që, lufta me virusin do [...]

2020-04-10T15:51:37+02:0010/04/2020|

NJOFTIM PËR ANËTARËT

Të nderuar kolegë Uroj para së gjithash që ju dhe familjarët tuaj të jeni mirë me shëndet. Shqipëria, ashtu si shumë vende anembanë botës, po kalon aktualisht një periudhë sa të veshtirë aq edhe të pazakontë, për shkak të pandemisë botërore të COVID-19. E tillë është ajo për të gjithë, njërëzit, qeveritarët, bizneset.  Kjo epidemi [...]

2020-04-06T21:01:13+02:0031/03/2020|

FORMULAR VLERESIMI CPD

Me poshte do te gjeni Formularin e Vleresimit te Kualifikimit te Vijueshem [os-widget path="/ikmalbania/formular-vleresimi-cpd"]

2019-10-05T16:39:39+02:0004/10/2019|
Go to Top